Opponer på Matematik-miraklet 2030

Opponenter velkomne til Matematik-miraklet 2030

Tidspunkter

Se dit -program her

Fredag 3/11 kl. 11.20-11.40

Sted

På udstillers stand: C1-018C

overskrift

Genre

Debat

overskrift

Type

Paneldebat

overskrift

På Skriv & Udgiv scenen fortalte Allan Tarp fra MidSummer.dk om sin e-bog “Matematik-miraklet 2030, brug barnets BundtTal med enheder“. Du indbydes til at opponere eller til at overvære opponering.

At et barn har sit eget tal-sprog ses ved at spørge en 3årig ”Hvor mange år næste gang?”. Svaret kommer straks med 4 fingre løftet. Men med protest, hvis de samles to og to: ”Det er ikke 4, det er 2 toere.” Så barnet skelner mellem eksistens og essens. Barnet ser, hvad der eksisterer i rum og tid, bundter med to i rum, optalt til to i tid. Så barnets tal-sprog bygger på 2-dimensionale bundt-tal med enheder, som skolen kunne bygge videre på i stedet for at påtvinge barnet 1-dimensionale linje-tal uden enheder, der bygger på den påstand, at 2 + 1 er 3 altid, og ikke kun hvis enhederne er ens. Dette til trods for at 2par + 1 er 5. Denne selvskabte og selvrefererende ’matema-tisme’ uden enheder er altid sand indenfor, men sjældent uden for skolen. Ved at lade essensen kvæle eksistensen, kvæler matematismen også barnets eget tal-sprog og medfødte talsans. Hvorved skolen i stedet for almen tal-kyndighed skaber tal-blindhed og faglig eksklusion, der så senere kan medføre problemer inden for både det personlige og sociale liv. En skandale som kan forvandles til et mirakel ved at bruge barnets egne bundttal med enheder til fx at spørge: ”6 7ere = ? tiere”, eller modsat “5 tiere = ? 7ere”, og “2 3ere + 4 5ere = ?”, eller modsat ”2 3ere + ? 5ere = 4 8ere”. Samt indrømme, at matematik med enheder bare bliver så let, for så er der kun fire slags tal i verden: ens og uens styktal, der opsamles med gange og plus, samt ens og uens pertal, som opsamles med potens og integration. Og som opdeles med de modsatte regnearter: dele og minus, samt rod og logaritme og differentiation.

Detaljer: www.MATHeCADEMY.net, og MrAlTarp YouTube videoer, som fx  Flexible Bundle Numbers Develop the Childs Innate Mastery of Many

Eksempler på tekster:  Matematik som MangeMatik er bare så let  og Hvad er matematik, og hvorfor skal vi lære det?

Deltagende forfattere

Allan Tarp

overskrift
Log på
Opret bruger

Få adgang til dine favoritter og dit program på alle dine enheder. Du kan også nemt dele favoritter og program på sociale medier, i en email eller med et link.

Login herunder for at vælge dine favoritter og lave dit eget program

Har du glemt din adgangskode, kan du sætte den her igen

Udfyld formularen herunder for at oprette din bruger. Kontaktoplysningerne bruges kun, hvis vi har brug for at komme i kontakt med dig. De bliver ikke vist på din UdstillerSide eller andre steder.