Skole-miraklet 2030, individ-rettet og todelt

En todelt skole gør børn og unge mere selvhjulpne

Tidspunkter

Se dit -program her

Søndag 5/11 kl. 13.30-13.50

Sted

På udstillers stand: C1-018C

overskrift

Genre

Debat

overskrift

Type

Foredrag

overskrift

På Skriv og Udgiv scenen fortæller Allan Tarp fra MidSummer.dk om sin e-bog “Skole-miraklet 2030, individ-rettet og todelt“. Han spørger om en sådan skolereform kan stoppe den “Massive affolkning, der truer store dele af Europa”, som beskrevet i DI Business, 14.07.22. Modsat kan USA opretholde et konstant befolkningstal. Hvorfor? Måske skolen er individ-rettet i USA, medens den er institutionsrettet i Europa?
Fra 2030 bør skolens opgave være at gøre børn og unge endnu mere selvhjulpne, end de allerede er, gennem en primær-skole for børn og en sekundær-skole for unge, med hver deres lærere og ledere, som i resten af verden. Her mættes barnets nysgerrighed på sin omverden med fængende fortællinger om samfund og tale-sprog, samt om natur og tal-sprog fortalt af først én så to trygge hønemorlærere, der som ekstra forældre kender deres børns individuelle egenskaber, som i resten af verden. Og her støttes den unges nysgerrighed på sig selv ”Hvem er jeg, hvad kan jeg?” med daglige lektier i selvvalgte boglige eller praktiske halvårshold sammen med en mester-lærer, som kun underviser i sit hovedfag. Og som har eget lokale til sine 5-6 daglige halvårshold, der bydes indenfor med et: »Velkommen, alle har et talent, og det næste halvår vil vi sammen forsøge at afdække og udvikle dit personlige talent. Går det godt, siger vi ‘good job’, du har talent, gå videre med det. Hvis ikke siger vi ‘good try’, du har mod til at prøve kræfter med noget ukendt, så nu finder vi noget andet, du kan prøve kræfter med det næste halvår.” Og lærerne vil strømme tilbage til skolerne med en skolereform 2030, hvis vi nu vælger det, vi skulle have valgt i 1975, en Nordamerikansk todelt skole i stedet for en sovjetisk enhedsskole hvor stavnsbånd til årgangen medfører tvangsklasser med ti veldokumenterede plager: støj, mobning, fravær, bundkarakterer, snyd, druk, flugt til privatskoler, vikarer, mistrivsel og et for lavt fødselstal, da drenge er to år bagud i udvikling.

Detaljer: MellemSkolen.net, og YouTube videoerne Stop affolkningen med en individ-rettet skole, og Linjeopdelt eller blokopdelt skole, og facebooksiden Afskaf Tvangsklasser , og Planudkast til en todelt skole, og Individ-rettet og talent-udviklende 2030 skole.

Deltagende forfattere

Allan Tarp

overskrift
Log på
Opret bruger

Få adgang til dine favoritter og dit program på alle dine enheder. Du kan også nemt dele favoritter og program på sociale medier, i en email eller med et link.

Login herunder for at vælge dine favoritter og lave dit eget program

Har du glemt din adgangskode, kan du sætte den her igen

Udfyld formularen herunder for at oprette din bruger. Kontaktoplysningerne bruges kun, hvis vi har brug for at komme i kontakt med dig. De bliver ikke vist på din UdstillerSide eller andre steder.