Andreas Dawe

Genrer

Andreas Dawe (f. 1965)

Andreas er oprindeligt uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1995. Han har siden uddannet sig som dramatiker på Dramatiker Væksthus 2010-12, og debuterede som dramatiker i 2011 på Team Teatret i Herning med stykket Tårnspringeren. Siden har Andreas skrevet blandet andet Savsmuld ruster aldrig til Himmerlands Teater i 2013; Miraklet til Randers EgnsTeater i 2013 (genopsat i 2016), Forfald, også til Team Teatret i 2017 og Fjender til Dansk Rakkerpak i 2022. Vandt en Reumertpris for monologen Vort mismods vinter på Husets Teater i 2019 og var nomineret igen i 2021 for Forræder på Randers Teater. Andreas er desuden stifter og kunstnerisk leder af projektteatret AKUT360, som har stået bag flere anmelderroste og Reumertnominerede forestillinger.

På Koppelwrite har Andreas fået udgivet sit Reumertpris-vindende manuskript til teatermonologen “Vort mismods vinter”, samt sit Reumertpris-nominerede manuskript til “Forræder”.

Log på
Opret bruger

Få adgang til dine favoritter og dit program på alle dine enheder. Du kan også nemt dele favoritter og program på sociale medier, i en email eller med et link.

Login herunder for at vælge dine favoritter og lave dit eget program

Har du glemt din adgangskode, kan du sætte den her igen

Udfyld formularen herunder for at oprette din bruger. Kontaktoplysningerne bruges kun, hvis vi har brug for at komme i kontakt med dig. De bliver ikke vist på din UdstillerSide eller andre steder.