Eva Iversen

Genre

Skønlitteratur

overskrift

Navn: Eva Iversen
Fødselsdato: 1954

Eva er oprindelig sygehjælper og senere uddannet afspændingspædagog, og har i sit arbejdsliv trukket på begge uddannelser. Eva har arbejdet på plejehjem, hospitaler, rådgivning for psykisk syge og misbrugere, indvandrerrådgivning, aktivitetscentre for ældre, og teatret:

”Jeg opsøgte teatret, ikke for at blive skuespiller eller instruktør, men fordi jeg var optaget af det nærvær, der sker på scenen. Jeg søgte noget i teatret, en længsel efter en indre scene, og jeg spejlede den længsel i teaterscenens NU. Det NU har jeg overført til skriveprocessen. At være der hvor der skrives fra, at tage udgangspunkt i steder jeg kender, og ud fra dét skabe de fiktive figurer som optræder i teksten.”

I 2012 tog Eva på Vestjyllands Højskole for at deltage i et sommerskrivekursus hos Hans Otto Jørgensen. Hans Otto blev Evas redaktør, og hun blev romanforfatter og debuterede på Gladiator august 2014:

”At skrive er en undersøgelse. I min debutroman BEDRAG ville jeg undersøge noget med hukommelse. Det betød at hovedfiguren Astrid skulle have en voldsom historie, der skulle være noget at fortrænge.

BEDRAG handler først og fremmest om selvbedrag. Hvad der for barnet Astrid var en overlevelsesstrategi er for den voksne Astrid en evne til selvbedrag. Man kan sige om Astrid, at hun er ude af sig selv. Og at hun indeni sig har en stærk længsel efter at blive sig selv. Og den længsel tvinger hende til at udsætte sig for hvad der ligner selvdestruktion: Arnes utroskab, arbejdet som nattevagt som er alt for hårdt for hende. Hun gør sig stærkere end hun er. Og bryder sammen. Og det er sammenbruddene over tid som hjælper hende. I sammenbruddene opløses det fortrængte, fortrængningerne viser sig for hende, og hun begynder, at huske hvor hun kommer fra og hvad hun har været udsat for.

Det er vigtigt for mig at sige: at evnen til at huske sætter os fri.”

Eva Iversen udgav i 2022 bogen Vilde øjne.

Log på
Opret bruger

Få adgang til dine favoritter og dit program på alle dine enheder. Du kan også nemt dele favoritter og program på sociale medier, i en email eller med et link.

Login herunder for at vælge dine favoritter og lave dit eget program

Har du glemt din adgangskode, kan du sætte den her igen

Udfyld formularen herunder for at oprette din bruger. Kontaktoplysningerne bruges kun, hvis vi har brug for at komme i kontakt med dig. De bliver ikke vist på din UdstillerSide eller andre steder.