Jim Nydam Bjerregaard

Genre

Kunst og kultur

overskrift

Jim Nydam Bjerregaard (f. 1982) Poesof, Cand.mag. i filosofi, dansk og retorik. Underviser og praktisk filosof: hos Den Praktiske Filosof http://www.denpraktiskefilosof.dk

Udgivelser:

MIN HÅND HÆNDER I DINE FINGRE – MIN SJÆL ENDER I ET FORSØG – Poesofi pr.instinkt, 2021.

NEANDERDIGITAL, 2023 – Lyrisk digtsamling fyldt med eksistentielle overvejelser, humor og filosofisk tæft, der kredser om de personlige oplevelser af verden og mennesker. Alt sammen med et let og venligt samfundskritisk blik på nutiden. Til læsere af ny dansk lyrik.

Bjerregaard leger med sproget, og på trods af at man føler, at der er noget på færde, er der en lethed over digtene. Bedst er det, når sproget i en slags søvndrukken stream of consciousness får lov til at udfolde nye ordpåfund, hvilket også er der, hvor Bjerregaards humoristiske åre træder bedst frem.

Jim Nydam Bjerregaard skriver om naturen, sociale medier, tiden, overfladekultur og vores optagethed af det ydre, som pudsigt nok følges af en optagethed af vores eget indre. For frem for alt handler Bjerregaards digte om at stoppe op og se på verden, ikke bare være et “arbejdsmenneske” og ikke bare kigge ind i sig selv. “Det bedste øjeblik / Er når du har tid” skriver han, og det er dette “nu” som i “nutiden”, der er omdrejningspunktet. Enkelte digte er rimede og en del benytter sig af sproglige nydannelser som “Urevigheden”, “Hindrianer”, “Tingskval” m.m.; noget som kan udløbe i hele dadaistisk sprogsammenstimlende sætninger som: “Kunne du bare smække én gang med kæppen / Så jorden efterlianisk dundrede dit budskab: Så den volket barkrugt slaskede og skrabede | landskaber i tilsynekomst”

 

Log på
Opret bruger

Få adgang til dine favoritter og dit program på alle dine enheder. Du kan også nemt dele favoritter og program på sociale medier, i en email eller med et link.

Login herunder for at vælge dine favoritter og lave dit eget program

Har du glemt din adgangskode, kan du sætte den her igen

Udfyld formularen herunder for at oprette din bruger. Kontaktoplysningerne bruges kun, hvis vi har brug for at komme i kontakt med dig. De bliver ikke vist på din UdstillerSide eller andre steder.