Josefine Klougart

Genre

Skønlitteratur

overskrift
Navn: Josefine Klougart

Fødselsdato: 21.04.1985, Mols
Uddannelse: Kunst – og litteraturhistorie på Aarhus Universitet, Forfatterskolen 2008-10. Priser: Kronprinsparrets Stjernedryspris 2012.
Nomineringer: Indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris, 2011 og 2013, Læsernes Bogpris og DRs store romanpris for Om mørke, 2013. Har desuden ligget på den svenske kritikerliste med Én af os sover. Denne er solgt til udgivelse i 10 lande heriblandt: Frankrig, USA, Italien, Tyrkiet og de skandinaviske lande.

Klougart har udgivet 5 romaner og er solgt til udgivelse i 14 lande heriblandt, Frankrig, USA, Tyskland og de skandinaviske lande.

 

Josefine Klougart blev født på Mols i Østjylland. Hun studerede kunsthistorie og litteraturhistorie ved Aarhus Universitet, før hun i 2008 startede på Forfatterskolen i København. Debuterede med Stigninger og fald i 2010, samme år som hun dimitterede fra Forfatterskolen. Romanen blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris i 2011. Debuten tager udgangspunkt i opvæksten på Mols i 80’erne og med en lyrisk og associativ skrift, bliver selve sproget en af romanens hovedkarakterer. I 2011 udkom Hallerne, som beskriver et destruktivt kærlighedsforhold, hvor det psykologiske rum genspejles i en sproglig knaphed, der står i kontrast til debuten. I Klougarts tredje roman Én af os sover (2012), vender vi atter engang tilbage til Mols. Denne gang bliver landskabet og familien et prisme for udforskningen af tab og erindring. Klougarts roman Om mørke udkom i 2013 og er en fænomenologisk undersøgelse af mørket.  I en række serier og spor gennemspilles mørket i naturen, skriften og menneskelivet.

Senest udkom Alt dette kunne du få (2021), en poetisk slægts- og naturroman, nomineret til DRs romanpris, Montanas litteraturpris, Politikens Bogpris og Blixenprisen for bedste roman.

Josefine Klougart bor og arbejder i København, I 2017 var hun gæsteprofessor i verdenslitteratur på universitetet i Bern.

Josefine Klougart har senest kurateret udstillingen på Glyptoteket Efter naturen og har i den forbindelse udgivet et længere essay om udstillingen i bogform (2023)

Log på
Opret bruger

Få adgang til dine favoritter og dit program på alle dine enheder. Du kan også nemt dele favoritter og program på sociale medier, i en email eller med et link.

Login herunder for at vælge dine favoritter og lave dit eget program

Har du glemt din adgangskode, kan du sætte den her igen

Udfyld formularen herunder for at oprette din bruger. Kontaktoplysningerne bruges kun, hvis vi har brug for at komme i kontakt med dig. De bliver ikke vist på din UdstillerSide eller andre steder.