Solvej Balle

Genre

Skønlitteratur

overskrift

Helt fra hun romandebuterede med Lyrefugl i 1986 har Solvej Balle (f. 1962) udfoldet et af dansk litteraturs mest vidtfavnende og egensindige forfatterskaber. Foruden kortprosasamlinger, kunstteori og den familiehistoriske fortælling, Frydendal og andre gidsler, har Balle skrevet Om udregning af rumfang, den stort anlagte, uforudsigelige roman om Taras Selter, som er fanget i en enkelt dag, den 18.november. For romanen, hvoraf fire af syv planlagte bind er udkommet, modtog hun Nordisk råds litteraturpris 2022. I motiveringsteksten skrev juryen: ”Solvej Balle leverer med Om udregning af rumfang et mesterværk til tiden. Værket er Solvej Balles store comeback, ikke bare til dansk eller nordisk skønlitteratur, men til europæisk skønlitteratur.”

Log på
Opret bruger

Få adgang til dine favoritter og dit program på alle dine enheder. Du kan også nemt dele favoritter og program på sociale medier, i en email eller med et link.

Login herunder for at vælge dine favoritter og lave dit eget program

Har du glemt din adgangskode, kan du sætte den her igen

Udfyld formularen herunder for at oprette din bruger. Kontaktoplysningerne bruges kun, hvis vi har brug for at komme i kontakt med dig. De bliver ikke vist på din UdstillerSide eller andre steder.