Litteraturens aktivistiske rolle

Mathilde Walter Clark og Josefine Klougart om fortrængning af naturen og skiftende natursyn

Tidspunkter

Se dit -program her

Lørdag 4/11 kl. 14.45-15.30
overskrift

Genre

Skønlitteratur

overskrift

Vores syn på den naturlige omverden, naturen og dyrene, er i disse år til kritisk, kunstnerisk revision. I Det blinde øje kortlægger essayist og romanforfatter, Mathilde Walter Clark, vores skiftende forhold til mink – og herigennem pelsindustriens sprog og arbejdsfacon. Med et skarpt blik for spin og tom retorik tegner Clark et panoramisk billede af, hvad der sker med mennesket, når dyrene bliver fortrængt fra vores historier. Fortrængt er også den uberørte natur. Tilbage den gennemkultiverede. Det er udgangspunktet for forfatter Josefine Klougarts essay Efter naturen. Gennem læsninger af kunstværker fra Glyptotekets reflekterer Klougart over forholdet mellem mennesket og naturen og udpeger kunsten og æstetikken som en selvstændig erfaringsform – et sted, hvor der kan finde en anden type tænkning sted. En tænkning der i sig selv er et alternativ til den instrumentalisering af naturen, som natur og klimakrisen bunder i. Clark og Klougart mødes i samtale om fortrængning af den naturlige virkelighed, vores natursyn og litteraturens mulige aktivistiske rolle i en krisetid. Moderator er litteraturkritiker på Dagbladet Information Bodil Skovgaard Nielsen.

Deltagende forfattere

Josefine Klougart

,

Mathilde Walter Clark

overskrift
Log på
Opret bruger

Få adgang til dine favoritter og dit program på alle dine enheder. Du kan også nemt dele favoritter og program på sociale medier, i en email eller med et link.

Login herunder for at vælge dine favoritter og lave dit eget program

Har du glemt din adgangskode, kan du sætte den her igen

Udfyld formularen herunder for at oprette din bruger. Kontaktoplysningerne bruges kun, hvis vi har brug for at komme i kontakt med dig. De bliver ikke vist på din UdstillerSide eller andre steder.