Forening for Boghaandværk

Find os på stand

C2-015

overskrift

Forening for Boghaandværk er en nu 135 år gammel forening, der blev stiftet den 26. februar 1888 af xylograf Frederik Hendriksen (1847-1938). F. Hendriksen var en fagligt engageret og dynamisk personlighed, der var særdeles aktiv i bog- og bladbranchen. Han fik en artikel i Politiken, hvor han giver hele faget en detaljeret og sønderlemmende kritik af såvel bøgernes typografiske og æstetiske udstyr som af deres rent bogtekniske kvaliteter. Artiklen blev den direkte anledning til stiftelsen af Forening for Boghaandværk og det har været vores formål lige siden at udbrede kendskabet til og skabe interesse for bogens fremstilling og at højne kvaliteten med hensyn til form, funktion, udførelse og æstetik.

Som medlem af Forening for Boghaandværk får du årligt en gratis bogpakke med foreningens tre publikationer: Årbogen Bogvennen, kataloget for Årets Bedste Bogarbejde og foreningens tidsskrift BOG HÅND VÆRK – Tidsskrift for Bogvenner.” Samtidig bliver du en del af en forening, der arrangerer alt fra gå-hjem-møder over foredrag og talks om udvalgte bog-emner. Desuden inviteres du til den årlige prisuddeling Årets Bedste Bogarbejde, som afholdes på Det Kgl. Bibliotek i Den Sorte Diamant, hvor vi uddeler foreningens hæderspriser og fejrer årets smukkeste og mest velgjorte bøger.

Log på
Opret bruger

Få adgang til dine favoritter og dit program på alle dine enheder. Du kan også nemt dele favoritter og program på sociale medier, i en email eller med et link.

Login herunder for at vælge dine favoritter og lave dit eget program

Har du glemt din adgangskode, kan du sætte den her igen

Udfyld formularen herunder for at oprette din bruger. Kontaktoplysningerne bruges kun, hvis vi har brug for at komme i kontakt med dig. De bliver ikke vist på din UdstillerSide eller andre steder.