MidSummer.dk sociologisk fantasi på tryk

Find os på stand

C1-018C

overskrift

MidSummer.dk udgiver MIRAKLER, fordi de netop er forskelle, der kunne gøre en forskel.
E-bøgerne “Skole-miraklet 2030” og “Matematik-miraklet 2030” er bud på den gode skole og den gode matematik. Samt et bud på, hvordan vi kan stoppe Europas massive affolkning, hvor 1½ barn per 2 bliver til 1 barn i næste generation, og som er beskrevet i DI Business 14.7.2022. Skole-miraklet ser på USA, som holder sit befolkningstal konstant. Er det fordi USA’s skoler er individ-rettede, hvor Europas skoler er institutions-rettede? Matematik-miraklet ser på barnets egne bundt-tal med enheder, som gør faget helt anderledes relevant og let.
Bøgerne er skrevet som kronikker og debatindlæg. Hvorfor? Fordi mine handlinger inspireres og begrænses af mødet med den anden, direkte eller indirekte gennem fælles institutioner. Den anden kan jeg forhandle med direkte gennem en dialog. Institutionen kan jeg ikke forhandle med, men forsøge at påvirke gennem kronikker og læserbreve, hvor begge typisk afvises, da aviser siger, at de “dagligt modtager mange indlæg”.
Så hvad gør jeg? Skal jeg affinde mig med, at kun politikere kan ændre institutioner, og opgive mine ændringsforslag? Eller skal jeg forsøge selv at blive politiker? Eller skal jeg udgive mine bidrag?
Motivation til at tænke selv fik jeg fra Kants definition af Oplysningstiden: “Sapere aude”, vov at tænke. Motivation til at tænke sociologisk fik jeg ved at læse Mills bog om den sociologiske fantasi og Baumans bog om at tænke sociologisk. Begge bygger på de antikke græske sofisters advarsel: “Kend forskel på natur og vedtægt for at undgå skjult formynderi af vedtægt maskeret som natur.” Begge fremhæver desuden fantasien som sociologiens kerne, altså spørgsmålet: “Hvad kan være forskelligt, og vil forskellen gøre en forskel.”
For at oplyse om skjult forskellighed har jeg så valgt kronikker og læserbreve. Nogle blev trykt, andre ikke. Men de trykte affødte næsten aldrig reaktion eller indbydelse til at holde foredrag for at uddybe forskelligheden. Derfor har jeg samlet mine indlæg i e-bøger, som kan købes på Saxo. Bøgerne er beskrevet på www.MidSummer.dk.

MidSummer.dk deltog også i BogForum 2022.

Log på
Opret bruger

Få adgang til dine favoritter og dit program på alle dine enheder. Du kan også nemt dele favoritter og program på sociale medier, i en email eller med et link.

Login herunder for at vælge dine favoritter og lave dit eget program

Har du glemt din adgangskode, kan du sætte den her igen

Udfyld formularen herunder for at oprette din bruger. Kontaktoplysningerne bruges kun, hvis vi har brug for at komme i kontakt med dig. De bliver ikke vist på din UdstillerSide eller andre steder.